Testimonial

  • PSM 2011

“Salam everyone from Semai Mesra! I would like to extend my thanks to Kakak-kakak dari Semai Mesra for helping me out and advising me on my preparation to Australia. The information is really helpful. The program slots were also fun and well organised! Thank you so much for your help. I’d say, I’d give a 5 over 5 star rating for this event! “

Misha Aliyana, Biotech, Brisbane

  • PSM 2008

Secara jujurnya, kem sebegini sangat memberi manafaat kepada pelajar-pelajar yang bakal melanjutkan pelajaran ke luar negara. Tidak dinafikan, ‘culture shock’ dan persekitaran yang berbeza sudah pasti memerlukan nurani dan iman yang sangat kuat untuk terus survive sebagai seorang muslim sejati, insyaAllah.

Fauzi Basyir, Engineering, Sydney

  • PSM 2008

salam..sy dah attend semai mesra 08…baru abeh arini…sgt best..tk rugi pergi utk sape2 yg br nk ke sane..byk manfaat..best la semai mesra 08…thanks akak2 smue…

nur_ilahi87

  • PSM 2007

seronok sgt2..rase amat2 rugi kalo x pegi kem ni.. dsbbkan bdk2 nz sket, ktrg dok 1 blk.ramai lak yg dtg dr auckland..yg sedihnye sorg pon xde dr canter.. tp xpe..kakak2 tu dah cukup byk bercerite..smpai tgh2 mlm syok smbg2..yg plg best, slot2 ceramah n kuliah..mmg membantu kitorg yg first time nk jejak kaki kat negara org nih…

nashpurplegurl.blog.friendster.com

  • PSM 2006

just to voice out yg rase bersyukur sgt g kursus semai mesre ri tu. best gile!. its really fun.

nurulhudayahya.blog.friendster.com

5 thoughts on “Testimonial”

  1. PSM??: Syok nya tgk junior2 dpt bantuan di PSM series. Dulu struggle jer nk survive di Sydney wthout knowing any seniors b4 fly.

  2. setiap tahun pergi PSM, setiap tahun ade je pengalaman baru. dah senior pun still ada je benda baru dapat share ngan kwn2😉 yg plg seronok borak mlm2 smp mate x leh bukak dah

  3. Assalamualaikum,

    Saya adalah peserta Semai Mesra 2010. Alhamdulillah, sepanjang program banyak yang saya pelajari, terutamanya tentang persediaan hati sebelum ke luar negara. Hati yang tenang dalam menghadapi segala liku di tempat baru, berjauhan dari keluarga merupakan bekal paling penting yang kita perlu ada. Kerana kita hanya musafir lalu, perlu berbekal dengan iman dan taqwa, dengan hubungan hati yang kuat dengan Pencipta. Syukur kepada Allah juga kerana mempertemukan dengan teman baru dan kakak-kakak yang caring dan sentiasa mengambil berat sampai ke hari ini. Uhibbuki sodiqati abadan abada. InshaAllah.

    Namun begitu, pada pendapat saya, persediaan jiwa untuk menerima segala hikmah yang bakal ditimba sepanjang program dan akal yang suka bertanya akan lebih membantu mencerna kefahaman ke dalam amal tentunya.

    Ayuh ke PSM!

  4. saya peserta semai mesra tahun 2004, sehari sebelum tsunami berlaku. alhamdulillah, begitu banyak perkara yang dapat saya persiapkan sebelum fly. Segala input dari senior sangat2 membantu dan memudahkan hidup ketika di sana. Juga terima kasih kepada Dr. Faiz Yaman dan Dr Azmer(sekarang dah jadi doktor…lamanya masa berlalu) yang amek saya masa 1st sampai di melb airport. Perut lapar, diisi dengan ayam masak kurma budak laki. Memang susah skt nak accept, tp lapar punya pasal, jd sedap.

    Bagi yang nak fly ke OZ/NZ, jangan lepaskan peluang utk ke PSM 2011. Dengarnya ada dpt sling bag free. Erm….kalau ex-OZ pg, leh dapat tak beg ni? ke utk first timer je?

  5. Salaam.

    Saya peserta PSM 2009. Alhamdulillah, banyak benda yang dikongsi oleh seniors either yang masih study ataupun dah tamat study.

    Jadi, saya sangat2 encourage adik2 untuk join sama. InshaAllah, moga ada keberkatan di situ dan moga Allah sangat2 permudahkan segala urusan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Sejak 2001.

%d bloggers like this: